Sexological Bodywork

Sexological bodywork wordt door de ‘founder’ Joseph Kramer ook vertaald als sexeducatie en mindfulness.

Seksuologisch lichaamswerk is een uitnodiging om met aandacht aanwezig te zijn in je lichaam, je lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en te leren in je seksualiteit.

Door je op ieder moment, meer gewaar te worden van wat je lichaam je vertelt, leer je je op een nieuwe manier te verbinden met je seksuele Zelf: open en mild, ontspannen en levendig, kwetsbaar en moedig, erotisch en plezierig… Je lichaam en je seksualiteit geven je de kans om de volheid van het leven te ervaren.

Seksuologisch lichaamswerk leert je kijken, voelen, doorvoelen, begrijpen. Je leert de waarheid van je lichaam kennen, in alle pijn, in alle schoonheid. Vanuit je hoofd leer je langzaam afdalen naar je hart en je ontdekt dat de zachte kracht van je hart verbonden kan worden met je seksualiteit. Deze beweging brengt je moeiteloos van ‘doen’ naar ‘zijn’.
Je groeit als seksueel autonoom wezen, vindt stevige gronding, vertrouwen, inzicht en heling.

Werkwijze


Een eerste ontmoeting zal steeds een intake gesprek zijn. We nemen de tijd om je verhaal te beluisteren, en helderheid te brengen in wat jij wil leren, welke je noden, je verlangens...zijn. Ik breng ook de Beroepscode Sexological Bodywork ter sprake. 

Na dit kennismakingsgesprek neem jij de tijd om in te voelen of mijn aanbod bij jou aansluit. Je bent welkom voor één of meerdere afspraken.

Belangrijk: Je kan worden gevraagd om de nodige arts(en) te raadplegen om lichamelijke en/of medische oorzaken uit te sluiten.

Hoe verloopt een sessie Seksuologisch Lichaamswerk?

We nemen tijd voor een inleidend gesprek waar o.a. heel duidelijk wordt wat de intentie is van de sessie nl. wat jij wil leren.

  • Ruimte om je verlangens te verwoorden, om je grenzen aan te geven. Jij creëert mee de sessie en jij bepaalt het tempo.

  • Seksuologisch lichaamswerk, gecombineerd met eenvoudige ‘technieken’ zoals bewuste ademhaling, bodyscan, beweging, focus… Voorbeelden van seksuologisch lichaamswerk kunnen zijn, mapping van het hele lichaam, mindful masturbation, orgasmic meditation, orgasmic yoga practice, behandeling van littekenweefsel, bepaalde vormen van massage...

  • Integratie, tijd om even te ontspannen en na te genieten.

  • Feedback, welke tools neem je mee naar huis, afronding.

Samen met jou wordt er een veilige bedding  gecreëerd, waar helderheid en transparantie in de communicatie vooropgesteld wordt, waar jij mag zijn, waar we op ontdekkingsreis gaan zodat je de scheppende kracht van je seksuele natuur opnieuw voluit mag ervaren als een ‘ja’ voor de liefde en een ‘ja’ voor het leven.


Sexological Bodywork

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x